Деца в риск рисуваха върху стъкло в Асеновград (СНИМКИ)

11992544_10204414366230225_1690334509_n

15-на деца в риск на възраст от 6 до 11 години рисуваха върху стъкло в Асеновград. Художествената работилница под надслов „Стъклен свят“ бе организирана от Центъра за обществена подкрепа в града и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Под ръководството на педагози и психолози от Центъра със специални боички децата рисуваха цветя и анимационни герои върху стъклени чаши и буркани. За малчуганите бе организиран и конкурс с награди.

Решихме този път чрез арт терапия да направим нещо различно  – да рисуват върху стъкло. Много им е интересно. Те по принцип всичко, което е свързано с рисуване, с някакво творчество, го приемат добре, обясни Мария Ангелова – управител на ЦОП – Асеновград

Идеята на арт терапията е децата да повярват в себе си и във възможностите си. Много от тях са от семейства с проблеми, с тях работят педагозите, психолозите и социалните работници от центъра. Малчуганите обичат да идват тук, тъй като служителите се занимават с тях и разкриват потенциала им.

Децата се справят добре, част от предметите, които ще направят, ще останат за тях, а останалите ще дадем за благотворителност на учителката, за която днес се открива изложба и от Дневния център. Който иска от гражданите да закупи и да помогне за тази благородна инициатива, допълни Ангелова.

Всички деца получиха грамоти за участието си в работилницата от кмета Емил Караиванов. А творбите им ще зарадват асеновградчани, които искат да помогнат за лечението на 47-годишната Любомила Ангелова, болна от остра миелоидна левкемия.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top