Деца и родители бранят учител по солфеж в Пловдив

numtii

Родители и ученици от Музикалното училище в Пловдив се обявиха в подкрепа на освободения през лятото преподавател по солфеж Димитър Желев.

Това стана при откриването на новата учебна година, която този път започна преждевременно заради подготовката за 70-годишния юбилей на училището.

Родители и деца заявиха позицията си с цветя и усмивки. Те отказаха да наричат акцията „протест“, тъй като въпросът ще бъде решен в съда. От ръководството обясниха, че Желев е освободен заради намаляване на обема на работа.

С цветя и бадж с надпис „За г-н Желев“ родители и деца изразиха своята съпричастност и подкрепа на съкратения преподавател по солфеж в училището. Бил е четири години класен ръководител на паралелката, в която учи детето на Искра Илиева.

„Димитър Желев беше мой ученик и на мен също ми е болно, че трябваше да бъде освободен, но обемът на работа намаля“, обясни съкращението на преподавателя пом.-директорът на училището Мария Проданова.

Около 400 са учениците в Пловдивското музикално училище. 112 са новоприетите в различните степени на обучение. Предстои провеждането на два конкурса – „Добрин Петков“, който тази година е за духови инструменти, и „Пловдив“, организиран от известната цигуларка Елмира Дърварова.

Кулминацията на честванията на 70-годишнината на училището ще бъде с голям концерт в ГДК „Борис Христов“ на 25 септември. Мария Проданова пожела на учениците кураж и да влагат в изкуството сърцата си, за да променят България към по-добро.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top