Деца отбелязват Деня за борба с тормоза в училище

тормоз

За втора поредна година  учениците от ОУ”Елин Пелин” ще се включат в инициативата „Ден на розовата фланелка”. Така децата ще отбележат Деня за борба с тормоза в училище.

„С тази своя дейност искаме да покажем, че всички ние ученици, учители, персонал  и родители желаем да сме толерантни, добри и  приятелски  настроени, защото само така можем да работим задружно,  като  екип, да се подкрепяме и уважаваме различието между нас“, казват учениците.

В Деня на розовата фланелка учениците ще бъдат облечени в розово, като така ще заявят позицията си: ТОРМОЗЪТ СПИРА ДОТУК! „Ако нямате розова дреха, закачете розово шалче или панделка!“, призовават децата.

В рамките на инициативата е проведена беседа разговор на тема „Агресията сред децата” и  механизми за борбата с  тормоза над други ученици. Изработени са табла и постери с послание срещу тормоза от всички класове, а шестокласниците са обсъдили опасностите и последствията от кибертормоза. Обсъдени са и възможностите за безопасен интернет и са създадени общи правила за онлайн пространството.

Днес в голямото междучасие ще се проведе състезание „Чие хоро най-хубаво, най-хубаво, най-голямо?” Надиграването ще бъде върху  ритъма на право хоро и ръченица.

Снимка: snews.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top