Деца от домове за сираци в Бургас представят мюзикъл на Античния

Деца от домове за сираци в Бургас с мюзикъл на Античния

Нелицеприятна приказка, но със щастлив край ще разкажат на пловдивчани 40 деца от домове за сираци и от обикновени семейства от Бургас на 31 юли, четвъртък, на Античния театър. Те са „артистите” от Танцова формация „Петлите” и ще представят мюзикъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем“.

Идеята за спектакъла е на ръководителя на Танцова формация „Петлите“ Георги Димитров, самият той възпитаник на Дома за деца и юноши „Александър Коджакафалията“, Бургас. Представлението е част от националното труне на формацията, а Пловдив е 11-тият град, в който публиката ще остане без дъх от изпълнението на малките артисти.

Специални гости на танцовата формация в Пловдив ще бъдат Клуб по латинотанци „Бургаски Делфини“. Със своите огнени изпълнения, малките чаровници ще открият спектакъла в четвъртък.

Целта на турнето е да се привлече вниманието на широката общественост към проблемите на децата отглеждани в институции, да се обърне внимание на превенцията на изоставяне на деца и евентуално някои от тях да намерят своите нови приемни семейства.

В Пловдив финансирането за наема на Античния театър и престоя на децата е осигурено от областната организация на ГЕРБ.

Подобни статии

Top