Деца от ЦДГ „Осми март“ се учат на пътна безопасност

МВР призовава да се пазят децата на пътя

Децата и учителите  от ЦДГ „Осми март“ за първи път в Пловдив,  ще покажат съвременните начини за обучение по безопасност на движението днес. Детската градина е първата в Пловдив, която закупи и въведе съвременния метод на обучение по безопасност на движение – чрез виртуална платформа.

До момента, платформата е представяна само демонстративно в няколко учебни и детски заведения. След преминаване на обучителен курс, учителите от ЦДГ „Осми март“, стартираха обучението на всички деца.

Виртуалната платформа е за обучение на деца от IV група на детската градина и ученици от I – IV клас. Дискът с учебно съдържание включва 10 нива за обучение на пешеходци и велосипедисти. Нивата са с нарастваща трудност и продължителност по съдържание и време. Всяко завършва с оценка.

В началото на играта детето си избира виртуален герой (аватар), който се движи във виртуална градска среда, като пешеходец или велосипедист, управляван от детето с определени движения на тялото.

Голямото предимство на платформата е, че всеки учител има възможност в безопасна учебна среда в класната стая, занималнята или физкултурен салон да се изградят у децата всички умения от учебната програма по БДП, нужни им в ежедневието движейки се по улиците – алгоритъм за безопасно пресичане, разграничаване на тротоар-платно, движение в безопасната част на тротоара.

Децата ще научат и какви са сигналите, подавани от велосипедиста и как безопасно да се управлява велосипед във виртуална пътна среда.

На демонстрацията ще присъстват представители на общината и Пътна полиция.

Подобни статии

Top