Деца от ЦНСТ – Асеновград с изложба

biblioteka asgr

Изложба с творби на деца от  Ценстъра за настаняване от семеен тип в Асеновград ще бъде открита днес от 10.00 ч. в лекционната зала на ГБ „Паисий Хилендарски“. Изложбата ще премине под мотото „Шедьовърът отвъд диагнозата“.

„Творчеството, колкото и невероятно да звучи, въобще не е обвързано с високи стойности на интелектуално функциониране. Творчеството е безмълвно изразяване на себе си – емоциите, усещанията, страховете, за което не е необходимо да можеш да прилагаш Питагоровата теорема, да различаваш Бах от Бетовен или да рецитираш Шекспир. Ние СМЕ. Ние не можем да говорим, но можем да чуваме. Можем и да чувстваме, можем да се доверяваме…Вие можете ли да ни чуете? Може би не умеем много неща, но в това, което правим оставяме душата си.

Това са нашите произведения. Не сме чели „История на изкуството“, не знаем кой е Пикасо, Да Винчи, Дали или Ван Гог, но се родихме с нещо безценно – спонтанност. А спонтанността е магия, която рисува красотата на света. Щастливи сме безкрайно от това наше откритие, че може да се говори и без думи, чрез цветове, съчетанието на които е изразителят на възшебствата.

Вижте нашите творби, но не ги гледайте с интелекта си, защото ще видите само цапаници и драсканици. Погледнете ги с въображението, което сам Бог ни е дарил, за да виждаме Рая. А нас не ни гледайте през диагнозите ни. Ние сме тук, живеем на улица „Хан Аспарух“28 Г и преди ТЕЛК-овете, имаме лица. Чуйте ни… защото „най-същественото е невидимо за очите“.

Весели Коледни и новогодишни празници пожелаваме на град Асеновград! Пожелаваме на всички ви да отворите сърцата си, защото това е пътят към щастието!“, е посланието на авторите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top