Деца спират коли на пешеходни пътеки в Пловдив

Пловдивски пътни полицаи се включват в инициатива за повишаване знанията и отговорността на децата към безопасността на движение, съобщи ОДМВР. Служители на сектор „Пътна полиция“ са партньори в проект „Златни пазители“ на младежи от Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин, който има за цел да повиши пътната безопасност на децата.

Съвместната организация е част от превантивната дейност на полицията с акцент ограничаване на пътнотранспортния травматизъм с деца в Пловдивска област.

По инициатива на младите хора днес в Пловдив с ученици от СОУ „Софроний Врачански“, СОУ „Димитър Матевски“, СОУ „Св. Кирил и Методи“, ОМГ „Академик Кирил Попов” и СОУ „Св.Паисий Хилендарски“ ще бъде проведен практически урок на прилежащи пешеходни пътеки.

Предвидено е след приключване на учебните занятия, в рамките на час, деца да влязат в ролята на т. нар „Златен пазител“, който със светлоотразителна жилетка и палка “STOP” да осигурява своите съученици при пресичане на пешеходната пътека, като спира автомобилния трафик. През това време пътни полицаи ще се грижат за безопасността на участниците и ще следят стриктно за правилното им поведение, а също и за изпълнение на указанията на „пазителя“ от страна на водачите на моторни превозни средтва.

Подобни уроци ще има  в пловдивския район „Тракия“ – от 13:10 до 14:00 ч. в  СОУ „Софроний Врачански“, от 13:10 до 14:00 ч. в СОУ „Димитър Матевски“, а също в кв. „Христо Смирненски“ от 13:30 до 14:10 ч. в СОУ „Св. Кирил и Методи“ и от 12:30 до 13:10 ч. в ОМГ „Академик Кирил Попов”. В инициативата се включва и  СОУ „Св.Паисий Хилендарски“, където децата ще влязат в ролята на „Златен пазител“ от 13:00 до 14:00 ч.

Подобни статии

Top