Деца срещат любими писатели в рамките на Младия Пловдив чете

Отпускат пари за книги на пловдивски автори

„Да се чете е модерно!“ Под това мото ще премине инициативата Младият Пловдив чете, която започва от днес и ще продължи до края на седмицата в града под тепетата. Издателство Жанет 45 и Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив поканиха за участие детски градини, училища и университети от Пловдив, които да се включат в срещите със съвременни български писатели, художници, преводачи и хора от сферата на културата и изкуствата.

Предстои една специална седмица в рамките на която всеки ден деца ще могат да се запознават с писателите, които вече познават от техните книжки. Очаква се в града под тепетата да гостуват  авторите Петя Кокудева („Питанки“), Виктор Самуилов („Не е честно“), Рая Господинова и Георги Господинов („Сватби на животни и неща“), Румен Иванчев („Играчката на ветровете“), Зорница Христова („Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“, изд. Точица). Домакин на срещите е Народна библиотека „Иван Вазов“.

Персонална покана да гостуват в училище получиха също Александър Секулов, Благовеста Пугьова, Величка Настрадинова, Йордан Велчев, Тома Марков.

Младият Пловдив чете 2016 започва сега и ще продължи до 1 юни, седмица преди началото на Литературния фестивал „Пловдив чете“, който тази година ще се проведе от 6 до 12 юни.

Подобни статии

Top