Деца стреляха с картечница в Парашутната бригада (СНИМКИ)

Бойна техника и въоръжение, демонстрации на парашутна подготовка и тренировъчни скокове бяха атракцията на днешния Ден на отворените врати в 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив. Инициативата е традиционна за Деня на детето – 1 юни.

Десетки деца, придружени от родителите си, дойдоха в пловдивската парашутна бригада, за да се докоснат до оръжията и парашутите на командосите от Специалните сили на Българската армия. В продължение на три часа посетителите имаха възможност да се запознаят не само с историята, традициите и успехите на пловдивската 68-ма бригада, но и стрелят с лека картечница, да се снимат с оръжията и парашутите.

Практиката показва, че децата са любопитни по своята природа и обичат да пипнат, да видят, да се снимат, след това да публикуват снимки в социалните мрежи, обясни идеята на отворените врати в поделението подп. Георги Мянков, началник на отделение „Бойна подготовка“ в  68-ма бригада „Специални сили“.

Петра Попова идва за втори път в бригадата, но преди е била по-малка. Този път момичето стреля с картечница и се спусна с парашут от тренировъчната кула.

Определено спускането беше по-вълнуващо, но все още нямам години, за да скоча наистина с парашут. Обаче бих искала, усмихна се Петра.

Смелост прояви и 17-годишната Васи, която също изпробва скачането с парашут. Тя опита и стрелбата с картечница.

Малко ме беше страх, защото съм гледала много клипчета с откати, как прикладът удря хората и се притеснявах да не ме удари, обаче човекът каза, че няма откат. Но съвсем не беше страшно.

Час по-късно напливът на масите, където бяха изложени оръжията на командосите, вече беше доста голям. Единственото, за което съжаляваха децата бе, че много от приятелите им не могат да дойдат, тъй като 1 юни е учебен ден.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top