Деца с ментални увреждания творят мартеници в Асеновград (СНИМКИ)

martenici_asenovgrad (4)

Всеки петък, от днес до празника на мартеницата, градска библиотека „Паисий Хилендраски” в Асеновград ще посреща деца с увреждания. Работилницата за мартеници е организирана от Центъра за настаняване от семеен тип в града. Децата показват своите умения и въобъжение, създавайки истински шедьоври.

„Идеята за тази първомартенска инициатива е да покажем , че заедно интеграцията между деца с различни социални потребности е възможна посредством различни приоми. Не само под формата на игра, приложни изкуства и спорт, но инициативата е още една стъпка към сплотяването на децата”, разказа Манол Манолов – директор на Центъра за настаняване от семеен тип – Асеновград.

Ще бъде организиран благотворителен базар на изработените мартеници, а събраните средства ще се използват за летен отдих на децата. Центърът за настаняване на деца от семеен тип работи в Асеновград от август месец 2014-та година. В момента са настанени 11 деца с ментални увреждания като за тях се грижат 7 детегледачи, педагог и социален работник.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top