Джебчийките нападнаха и книжарниците

Джебчийките нападнаха и книжарниците. 26-годишна пловдивска крадла отива на съд за кражба на мобилен телефон от джоба на пловдивчанка в една от централните книгопродавници в града под тепетата.

Пловдивската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт за кражбата срещу Василка А за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие и с намерението противозаконно да я присвои.

Василка А. била безработна и се издържала основно като извършвала кражби. На 28 декември 2015 г., тя влязла в книжарница в центъра на Пловдив, с явното намерение да обере някой от клиентите, докато избират книги. Джебчийката забелязала, че от десния джоб на палтото на една от клиентките се подавал мобилен телефон. За да го открадне, тя се направила, че разглежда книгите. Когато минала покрай пострадалата, незабелязано издърпала  телефона от джоба й. Веднага след това излязла от книжарницата и тръгнала към една от пловдивските автогари. Когато пристигнала там Василка, изхвърлила SIM-картата, а телефона продала  за 100 лева. Получените пари похарчила за себе си.

При излизането си от книжарницата жертвата разбрала, че телефонът й го няма и подала жалба в полицията. По делото била назначена стоково-оценъчна експертиза, според която стойността на отнетата вещ е 160 лева, които обвиняемата възстановила. При разпита Василка се признала за виновна.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.

Подобни статии

Top