Джипът-ковчег се движил с над 180 км/ч по булевард „Руски“

Изчисленията са на инженерите от общинското предприятие

Според изчисленията на инженерите от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ поне със 150 километра в час е навлязъл водачът на автомобила в кръстовището на бул. „Руски“ и „6 септември“ в Пловдив.

Според автомобилния състезател Костадин Щерев навлизането в тази отсечка е било даже с още по-голяма скорост, което означава, че водачът не е имал възможност за никаква реакция, тъй като и гумите на автомобила, не са били подходящи, не са били подготвени за такава висока скорост.

„Можем да определим само средната скорост от предходното кръстовище. По изчисленията ни е тя е около 140 км/ч, което значи, че ако в долната част се е движил по-бавно, то тук е доста увеличена скоростта. Предполагаемо около 180 километра в час“, каза за БНТ Георги Стоилов директор на Организация и контрол на транспорта-община Пловдив.

От кръстовището до това дърво той няма възможност за никаква реакция. Той направо се е ударил без спирачен път. С тази скорост оцеляването е почти невъзможно, както и се вижда“, категоричен беше автомобилният състезател Костадин Щерев.