Джони Деп търси изгубено нацистко злато в Lucky Дом на киното

Четири са премиерните заглавия в LUCKY през новата филмова седмица от 23 до 29 януари.

Четири са премиерните заглавия в LUCKY Дом на киното през новата филмова седмица от 23 до 29 януари.

„Мордекай“, екшън-комедия в стила на „Индиана Джоунс“, за която Джони Деп, в главната роля, се изруси и си пусна мустаци. Чарли Мордекай е типичният авантюрист – безскрупулен и чаровен, едновременно алчен и щедър. Той се впуска в шеметно търсене на открадната картина, за която се носи слух, че съдържа код, водещ право към отдавна изгубено нацистко злато.

Няколко месеца след биографичния “Ив Сен Лоран” на Жалил Леспер, Бертран Бонело предлага един различен поглед към живота на великия дизайнер. “Истинският Сен Лоран“ беше показан предпремиерно по време на Киномания, а критиците го определят като едно от най-добрите френски кинозаглавия на 2014г. Един гениален моделиер обича, желае, лъже, мами, тържествува и повяхва, а режисьорът проследява един период от живота му, улавяйки по-елегантен и неповторим начин духа на епохата.

Джесика Частейн, Колин Феръл и Саманта Мортън са звездите в “Госпожица Юлия”, който също беше част от официалната селекция на Киномания. Джули е дъщеря на влиятелен англо-ирландски граф, която успява да прелъсти прислужника на баща си. Тайната им любовна връзка скоро става сериозна, но принадлежността им към различни социални слоеве поражда много въпроси. Представите на всички замесена по отношение на любовта, семейството и различните обществени класи бързо се променят.

“Френска приказка” е приятна комедия, която се прожектира за пръв път в Lucky Дом на киното. Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечтае за Принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали…

Lucky Дом на киното ще остане домакин и на SOFIA MENAR FILM FESTIVAL до 29 януари, като ще предложи още 9 избрани заглавия от Близкия изток.

Другите заглавия, които може да гледате и тази седмица са претендентът за 8 Оскари “Игра на Кодове”, “Магия в полунощ” на Уди Алън, “Измет” от режисьора на „Четецът“ и „Часовете“ – Стивън Долдри, “Съдилището” с Асен Блатечки, шведската комедия “100 годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”и визуално впечатляващият филм на Ралф Файнс “Невидимата жена”.

За най-малките фенове на киното са 3D прожекциите на “Снежната кралица”, “Пчеличката Мая” и “Омагьосаната къща”, и филмчетата “Замбезия”, “Нико 2: Малко братче – големи проблеми”, “Приключенията на Сами“, “Епоха на животните”.

Цени на билетите: Понеделник до четвъртък – 5лв, петък, събота и неделя – 6лв, детски анимации на 3D – 4лв/7лв, детски анимации 2D– 3 лв.

Очаквайте от 31.01 традиционния детски филмов фестивал. Прожекциите ще са всеки уикенд от 11.00, 11.30 и 13.00 часа чак до 15 март. Входът за деца отново ще е свободен!

 

 

 

Подобни статии

Top