Джо Лин Търнър с концерт в Пловдив след изборите (СНИМКИ)

Рок легендата от Rainbow Джо Лин Търнър ще пее под тепетата след изборите. Това каза самият Търнър пред репортер на DCNEWS на пресконференция в Сливен преди култовия си концерт на средновековната крепост Туида в града под Сините камъни. Организаторите на концертите му тук, в България, се надяват да ангажират Античния театър, но намеренията им вероятно ще се променят заради настъпването на зимния сезон.

Джо Лин Търнър коментира в Сливен опитите за възстановяване на култовата рок група Rainbow  от Ричи Блекмор догодина.

Съжалявам, но мисля, че той прави грешка. Той е жива статуя и това, което той прави не е на неговото ниво. Все пак му желая късмет да реформира Rainbow, усмихна се Търнър.

По думите му от година и половина той самият се опитвал да реформира Rainbow.  „Имам добри сделки“, сподели рокдинозавърът. И допълни, че за жалост мениджър на Ричи Блекмор е неговата тъща.

Това не е добре. Никой не я обича и самият Блекмор не я обича. Информацията, която аз предавам на тъщата, не достига до него – тя не му я предава. Така че, ако той не успее да реализира проекта си, ще може да се благодари на неговата тъща, допълни Джо Лин Търнър.

В Сливен той се появи с цигуларя Николо Коцев и обясни, че подготвя с него рок операта „Нострадамус“.

Това е брилятна опера и предстои да я продуцираме, обясни рок звездата. Той с интерес прие идеята да включи в репертоара си елементи на български фолклор.

Търнър разказа още, че при последното му посещение в Крим бил следен от американските тайни служби.

Изкараха ме шпионин! – възкликна тъжно рокаджията.

Търнър говори малко български, но го разбира добре. Категоричен бе, че е дошъл в Сливен заради поканата на местния кмет Кольо Милев. Ако някой от кметовете иска да пея в неговия град, може да ме покани – тогава ще дойда, коментира той въпросът на DCNEWS кога ще дойде в Пловдив. А организаторите му споделиха, че се опитват да вмъкнат концертите му в България между другите ангажименти на звездата по международните сцени.

След срещата си с медиите вокалът на Rainbow се снима с малък негов фен и се подписа на китарата му. Направи си и обща снимка със сливенския градоначалник и журналистите. И бе категоричен, че за него ще е страхотно преживяване да пее в магическата атмосфера на древната крепост Туида.

Подобни статии

Top