Джудистите на Цветана Божилова протестираха пред общината

джудо

Джудистите от клуб „Божилова бойни спортове“ излязоха на протест пред Община Пловдив, защото вече шести месец няма къде да тренират, съобщава Радио Пловдив.

Възпитаниците на легендата Цветана Божилова, 17 от които учат в Спортното училище, не са допускани в зала „Милен Добрев“, която е дадена под наем на друг клуб по бойни изкуства „Арена Спорт“.

Божилова, децата и техните родители изискват да бъде спазен закона, според който директорът спортното училище е задължен да осигури нормален учебно-тренировъчен процес на всички свои възпитаници, за които получава финансова субсидия от държавата.

Те разполагат вече и с официално писмо от министерството на младежта и спорта, което задължава наемателите да допуснат състезателите, но това не се прави.

От „Арена спорт“ обаче заявиха, че спазват изцяло клаузите от договора за наем с общината, а заедно със заместник-кмета по спорта Петър Зехтински и с директорката на Спортното училище са правили безброй компромиси на Божилова.

Не е истина и че тя и учениците й са били гонени от залата. Според един собствениците на клуб „Арена спорт“ Стайко Ушев, Цветана Божилова просто искала да ползва всичко безплатно.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top