Джулиан Мур във “Все още Алис” и “Пътуване до Италия” довечера на София Филм Фест

Довечера 18:30 часа можете да се насладите на великолепното изпълнение на Джулиан Мур във “Все още Алис”, за което актрисата взе Оскар. Джулиан Мур е в ролята на доктор Алис Хауленд – професор по лингвистика, с диагноза Алцхаймер в ранен стадий.

Брилянтната Алис се оказва в уникална позиция, разбирайки точно какво означава болестта ѝ. Докато преминава през отрицанието, диагнозата и влошаването на умствените ѝ способности, Алис е принудена да разчита на семейството си и особено на най-малката си дъщеря Лидия (Кристен Стюарт), която се превръща в нейна довереница, придружител и връзка с миналото.

Планирате съвършената ваканция? Последвайте британските комици Стив Куган и Роб Брайдън, които се отправят на прекрасно “Пътуване до Италия” от 20:45 часа. Самите те най-общо следват поетите романтици и обикалят Италия в ядене, пиене и кавги.

Летейки в своя отворен Mini Cooper (препратка към Италианска афера), двамата потеглят от Пиемонт в северната част на Италия към южния остров Капри, с леки отклонения из хълмовете на Тоскана, покрай амалфийското крайбрежие и надолу към италианската ривиера.

Разходките из огрени от слънцето лозя и паметници на Байрън и Шели се редуват с дълги, добре полети обеди в ресторантски градини с изглед към искрящото море, които от своя страна преминават в поредната доза имитации на Майкъл Кейн. Как да не ти хареса?

От 23 до 29 март в LUCKY Дом на киното ще се проведе отзвук на София Филм Фест в Пловдив с част от най-интересните заглавия на фестивала. Очаквайте програмата!

Подобни статии

Top