Диабетът вече атакува и бебета - DC news

Диабетът вече атакува и бебета

Диабетът вече атакува и бебета

Рязко снижаване на възрастта, при която се открива диабет тип 1, се отбелязва през последната една година у нас. В национален мащаб са регистрирани 10 бебета на 7-8 месечна възраст, съобщи председателят на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет Елисавета Котова.

От днес в панаирна палата номер 11 организацията провежда безплатни изследвания на кръвната захар. Котова горещо препоръча всеки преминаващ през щандовете на изложението „Медикус, Денто, Галения 2014“ да се подложи на проверка.

Изминалите акции показват, че 10 процента от случайно преминаващите през щанда на Асоциацията, се оказват с повишена кръвна захар и всъщност са новооткрити случаи на заболяването. Един гражданин се е оказал с толкова високо ниво на кръвната захар, че се е наложило да бъде транспортиран с линейка до здравно заведение.

Настоящите измерванията на кръвната захар са част от Дните на диабета, които организира Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Желаещите да се тестват получават още безплатни консултации и информация за заболяването.

Подобни статии

Top