Дивеков пак пред съда, близките на жертвата обжалват присъдата му

Близките на прегазения от 24-годишния Милан Дивеков 63-годишен пловдивчанин обжалват днес 3-годишната му присъда, постановена от Пловдивския окръжен съд на 16 ноември, миналата година. Освен на затвор, магистратите осъдиха Дивеков на лишаване от право да управлява автомобил за срок от 6 години.

На 12 август 2015 г. при управление на автомобила си „Алфа Ромео 147″ с висока скорост по бул. „Никола Вапцаров“ Дивеков прегазил на пешеходна пътека 63-годишния Димитър Димитров. В алфата младежът бил със свой приятел.

Експертизите по делото показали, че Дивеков е управлявал колата с около 100 км/ч. при максимално разрешена скорост за градски условия до 50 км/ч.

Инцидентът станал вечерта, когато жертвата се прибирала към къщи. Димитров пресякъл северното платно на бул. „Никола Вапцаров“ по пешеходната пътека, след което преминал през разделителния остров и спрял на разделителния остров между двете платна за движение. В този момент към пешеходната пътека се движел лекия автомобил „Алфа Ромео 147″ управляван от Дивеков.

Въпреки приближаването към пешеходна пътека, обозначена по надлежния ред, Дивеков не намалил скоростта на движение на управлявания от него автомобил и навлязъл в района на пешеходната пътека със скорост от 100 км/ч.  Пострадалият Димитров слязъл от бордюра на разделителния остров и стъпвайки на пътното платно бегом тръгнал да го пресича.

Дивеков видял намиращия се пред него пешеходец – пострадалия Димитров и набил спирачки, но не успял да спре колата и ударил Димитров. В резултат на удара възрастният мъж получил множество тежки травматични увреждания и починал на място.

На първа инстанция делото премина по съкратената процедура, в резултат на което наложеното на Дивеков наказание бе редуцирано с една трета. Близките на загиналия обаче не са съгласни с наказанието и затова обжалват присъдата.

Подобни статии

Top