Районен кмет ориса първото бебе за годината (СНИМКИ)

zapaden_bebe (2)

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев ориса първото бебе, родено през тази година. Малкият Илкай се роди само минута след полунощ на 1-ви януари и така стана първото бебе за 2016-та година.

Кметът Димитър Колев пожела на малкия Илкай здраво и щастливо детство. „Нека той се изучи, ожени и отгледа деца, внуци и правнуци. Желая му да постигне велики неща, да бъде пример за подражание и гордост за майка си и баща си“, заяви кметът на района, който беше придружаван от заместниците си Нонка Симеонова и Георги Попов на днешното честване на Деня на родилната помощ в клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“.

Кметът на „Западен“ подари на малкия Илкай детско столче за пътуване и дрехи. Детето се роди само минута след полунощ навръх Нова година, като то е първа рожба на майката Селвер и бащата Ибрям, които са от Куклен. Днешното орисване в УМБАЛ „Свети Георги“ бе предшествено от ритуално измиване на ръцете на лекари и сестри от АГ-клиниката, чийто началник е доц. д-р Екатерина Учикова.

На празника бе и директорът на здравното заведение проф. д-р Карен Джамбазов, който честити Бабинден и пожела да се раждат повече здрави деца. След официалната част в клиниката бе отслужен водосвет за здраве.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top