Димитър Кузманов напусна УС на БФТенис

Дължа да отбележа, че съм работил без възнаграждение с цел да бъда връзка между ръководството и състезателите, явно не съм удобен на определени хора

Българският тенисист Димитър Кузманов обяви, че напуска Управителния съвет на Българската федерация по тенис. Той обяви решението си в открито писмо до обществеността, като посочва и причините за това свое действие. Той заяви, че „хората, отговорни за това решение“, не са имали доблестта да излязат в директен диалог с него.

Кузманов влязъл в управата с една-единствена цел – да бъде връзка между ръководство и състезатели. Цялата му работа в УС е била без възнаграждение и единствено в интерес на подобряване на дейността на централата, както и за създаване на по-добри условия за самите тенисисти.

„Искам да обявя, че две години след като приех поканата да стана част от УС на БФТ вече официално не съм част от него. За съжаление хората, отговорни за това решение, очевидно нямаха доблестта и честта да ми го кажат в очите или поне да го обявят под някаква форма. Така става явно когато си неудобен и когато искаш да помогнеш за развитието на българския тенис!

Много хора се чудеха какво правя в УС на БФТ и защо приех поканата преди години. Сега ще ви кажа: Длъжността, която изпълнявах беше да бъда свръзката на всички играчи между тях и УС. Да отстоявам и да се боря за по-добри, по-професионални условия и отношение към тренировъчния, и състезателния процес на състезателите! Държа да отбележа,че никога не съм взимал участие в гласуването на бюджети към състезатели, треньори и национални отбори, това би било конфликт на интереси и в разрез с моята дейност!“, започва мнението на Кузманов.

„Държа също така да се знае, че през това време не съм получавал каквото и да е финансово подпомагане или възнаграждение за моята дейност! Всичко, с което съм се занимавал и съм отделял от личното си време през тренировъчния и състезателния ми процес през тези години, дори когато е било с големи часови разлики е било доброволно, и с любов към тениса.
Сигурен съм и вярвам ,че нещата един ден ще бъдат професионални,ще бъдат извършвани с доблест,морал и чест!

Успех на новите и на старите членове на УС ,както и на всички, които ще управляват и ще носят отговорност нашия спорт да се развива в правилната посока през новия мандат на управление.
Силно се надявам и вярвам, че ще отстоявате интересите на тениса и всички състезатели
и треньори ще бъдат безпристрастно оценявани, както и се надявам да се водите от тези толкова важни три думи: ,,морал, чест и достойнство” !

Аз от моя страна няма да спра да помагам и да се боря за по-добри условия за всички състезатели!“

С уважение, Димитър Кузманов“.