Димитър Кузманов открива мача срещу Босна и Херцеговина за Купа „Дейвис“

Мико излиза срещу Нерман Фатич, срещите започват в събота на кортовете ТК Авеню в Бургас

С двубой между Димитър Кузманов и Нерман Фатич ще бъде дадено началото на дуела между България и Босна и Херцеговина за Купа „Дейвис“.

Това стана ясно след тегления днес жребий в Бургас.

Във втория двубой на единично сили ще премерят Янаки Милев и Дамир Джумхур, бивш №23 в ранглистата на АТП. Тези две срещи ще се изиграят в събота на кортовете на ТК „Авеню“ край морския град, като началото ще бъде дадено в 14:00 часа.

В неделя, отново от 14:00 часа, програмата ще започне със среща на двойки. За България капитанът Валентин Димов ще разчита на тандема Александър Лазаров и Александър Донски, а за гостите заявени са Томислав Бъркич и Мирза Башич, шампион на единично от Sofia Open 2018. В четвъртия двубой, отново на единично, ще се срещнат Димитър Кузманов и Дамир Джумхур, а в петия, при необходимост, ще играят Янаки Милев и Нерман Фатич.

Жребият беше изтеглен от Манол Тодоров, заместник-кмет на Бургас с ресор туризъм и спорт. Припомняме, че морският град за първи път ще приеме срещи от най-старата отборна надпревара по тенис, а залогът е запазване на позиция в Световна група I.

Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните.