Димитър Митов: Мачът с Танзания просто е един от тези преди Лигата на Нациите

Вратарят на шотландския Сейнт Джонстън вярва, че България има сили да се поздрави с успех

Вратарят на шотландския Сейнт Джонстън Димитър Митов говори пред българските журналисти преди мача с Танзания – първа среща от турнира FIFA Series. Стражът прави силен сезон в първенството на островната страна, а вече е важна част и от българския национален отбор. Мачът е на 22-и март на стадион „Далга Арена“ на 30 км извън Баку. Вторият мач е с Азербайджан на 25-и март на стадион „Тофик Бахрамов“.

„Смятам, че тази среща с Танзания е мач като всеки друг, в който ние трябва да се подготвим максимално добре и да излезем и да се поздравим с успеха. През есента ни чакат мачовете в Лигата на Нациите. Не сме много запознати с противника, но затова е видеото. И ако изпълним тактическите указания на треньорското ръководство и се надявам да се поздравим с успех“, започна Митов по темата преди тренировката на България.

„Противникът разчита на физическо присъствие, но и ние го имаме. Просто трябва да сме по-добрия отбор в деня. Имаме футболисти, които могат да спечелят мача. По принцип всеки отбор си има силни и слаби страни, най-важното е ние как ще се представим. Обстановката в националния отбор, откакто аз съм тук, винаги е била добра. Настроението е на ниво, аз самият се чувствам добре“.

Митов беше извикан за първи път в отбора при предишния селекционер Младен Кърстаич и той беше попитан каква разлика намира. „Бях на два лагера с Младен Кърстаич. Смятам, че и от двамата треньори има много какво да се научи. От всеки треньор може да се вземе нещо. Най-важното е България да побеждава“, допълни вратарят.

След това той говори как се чувства в клубния си тим Сейнт Джонстън. „Шотландското първенство е на доста добро ниво, според мене. Има два топ-отбора в лицето на Селтик и Рейнджърс, които просто са космическо ниво над останалите състави. И мачовете при тях се играят пред 60 хиляди човека и като гост е изключително трудно да се играе. Те ти показват защо са на нивото, на което са и смятам, че шампионатът е доста интересен. С доста мачове, а интензитетът го прави силен“.

Преди да дойде при „светците“, той говори за опита си в английската Лига 1 – шест сезона в Кеймбридж Юнайтед. „Понеже съм изиграл почти 100 мача в Лига 1 в Англия, мога да кажа, че футболът е брутален. Играят се над 50 мача на сезон. Нивото е доста добро“.

А какво е бъдещето му и дали може да смени отбора през лятото, Митов смята така: „Винаги, когато един футболист играе добре, се надява да получава предложения, когато започне новият трансферен прозорец отвори. Но има още няколко месеца до лятото и имаме още 8 мача до края на сезона. Надявам се да ги изиграя на едно добро ниво, както съм ги правил досега. И вече каквото ще се случва лятото, ще видим. Всеки един футболист се стреми да играе на възможно най-високо ниво и аз съм оттях. Ако нещо излезе, добре дошло. Ако не – продължаваме да работим“.

Източник: БТА, БФС