Димитър Мицев с изложба в ХебросАрт

micev1_n
Пловдивската галерия ХебросАрт ще покаже изложба живопис на Димитър Мицев тази вечер от 18 ч. във фоайето на Административния съд на ул. „Иван Вазов“ 20.Димитър Мицев е един от “последните мохикани” на Пловдивската бохема от компанията на Георги Божилов- Слона, Димитър Киров, Йоан Левиев…

Това е първата самостоятелна изложба на художника от 15 години насам.  Хората, които отдавна следят художествения живот в Пловдив, помнят изящните графики на Димитър Мицев, неговото чувство за баланс и изтънчена естетика, както и факта, че е един от най-добрите рисувачи, които Пловдив е отгледал.

Днес, след дълго прекъсване, той се завръща като живописец, балансиращ на ръба на абстрактното внушение, но опазил чистотата на класическата майсторска рисунка във фигуративните елементи на творбите си.

Димитър Мицев създава сложни живописни структури, майстор на фактурите като повечето графици, решили да заменят мецотинтото с багрения триумф на маслената живопис, авторът се опиянява от цвета и буквално му позволява да избухне в невероятно колоритно пиршество.
Синьото, почерпено сякаш направо от дълбините на Йонийско море, огнените хармонии на залеза и нежните пастелни багри на северно утро се редуват в картините му със свръхчовешка лекота.

И много често са придружени от безмълвния елегантен силует на една Муза. Което ни кара да вярваме, че любовта е вездесъща и, че красотата е навсякъде – в изкуството, в човешките отношения и в природата въобще.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top