Дискусия за фестивалите в Пловдив

bfa pokana

Информационна среща по проект на Българската фестивална асоциация (БФА)  „Българо – норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична
подкрепа на културния сектор в България“, ще се проведе в Пловдив. Срещата има за цел да запознае представители на фестивалния и гражданския сектор в Пловдив с проекта и постигнатото до момента.

Основната цел на събитието е получаването на непосредствена обратна връзка от всички заинтересовани страни на местно ниво, включително от представители на неправителствените организации, местните власти, местни медии и пр.
Програмата ще бъде представена от д-р Момчил Георгиев – експерт по проекта, Васил Димитров – Председател на УС на БФА и член на Работната група по проекта и Александра Гълъбова – ръководител на проекта и изпълнителен директор на БФА.
След срещата ще се състои дискусия за фестивални въпроси и предизвикателства,
включително в контекста на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“, конкретни предложения за реформи на местно и национално ниво.

Всички предложения ще бъдат обсъдени и включени като допълнения към Бялата книга с препоръки за реформи в сферата на културата.

Събитието е част от поредицата от срещи в градовете Пловдив (19 юни 2015), Бургас
(20 юни 2015), Варна (21 юни 2015), Русе (22 юни 2015)в рамките на проект „Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top