Днес е международен ден на бирата (ВИДЕО)

Днес, 5 август, отбелязваме международния ден на бирата. Според организаторите на празника тази година той ще включва 334 събития в 193 града и 46 страни. Сред тях са в Австралия, Бразилия, Канада, Коста Рика, Англия, Франция, Германия и др.

Отбелязването на този празник датира от 2008 г. По традиция на тази дата хората се събират да пият бири или измислят други интересни инициативи – в Калифорния например си организират екскурзия с влак, която включва посещение на 6 кръчми за един ден.

Местата обаче, в които се събират хората да почетат този ден, са много разнообразни – барове, клубове, пивоварни, бирарии, изискани ресторанти, дори задните дворове по цял свят се изпълват с ентусиасти да отбележат важния повод подобаващо.

По повод Международния ден на бирата, ви припомняме, че Пловдив може да се похвали с републиканска шампионка по наливане на бира.

Вижте повече за 22-годишната Добринка Тосева от Пловдив, която участва и в световните финали по наливане на бира в Лондон, в предаването „Ние Хората“!

 

 

Подобни статии

Top