Дни на Зеления Пловдив в Дома на техниката

„Дни на Зеления Пловдив“ организират от днес до 9 октомври Сдружението с нестопанска цел „Териториална организация на научно-техническите съюзи с Дом на науката и техниката – Пловдив”, Регионалният научно-технически съюз по лесотехника – Пловдив и Съюзът на ландшафтните архитекти – клон Пловдив.

Общественият форум ще обсъди настоящето и бъдещето на древния „Вечнозелен град“ под тепетата. Ще бъдат представени различни данни и техники за озеленяване.

В дебата са поканени да участват представители на Областната и Общинска администрации, Общинският съвет, кандидат-кметове, специалисти и граждани.

Дните на Зеления Пловдив ще бъдат открити днес с поднасяне на венец на паметника на Люсиен Шевалас в Цар Симеоновата градина. След това ще бъде открита изложба-конкурс с детски рисунки под надслов „Моят зелен град“. В трите дни ще има и специализирани презентации.

На 09 октомври оот 10.00 часа, в зала № 5 на Дома на науката и техниката ще се състои обществен дебат на тема „Зелен Пловдив”. Да участват в него са поканени кметът на град Пловдив, районните кметове, кандидат кметовете, областния управител, държавни и общински администрации, КАБ, КИИП и други.

 

 

 

 

Подобни статии

Top