ДНК-експертиза доказа: Останките край Стряма – на Петър Петров

Човешките останки, открити през март миналата година край ловно стопанство „Чекерица”  близо до индустриална зона „Стряма”, са на изчезналия Петър Петров. Това доказа ДНК-експертизата, която бе назначена заради пълното разлагане на трупа на 65-годишния жител на Стряма. Разследващите смятат, че мъжът е бил убит и заровен в дерето край пътя за Стряма през 2012 г., когато бе обявен за изчезнал от близките си.

Припомняме, че тогава криминалистите бяха отведени до останките от арестуван след серия обири от паркирани автомобили автокрадец. Той направи пълни пълни самопризнания за престъплението, извършено през лятото на 2012 г. Впоследствие обаче разследването отново се заплело. Наложило се да бъде доказано чии са останките. Според разследващите работата по случая продължава.

65-годишният Петър Петров бил видян последно малко след 28 август 2012г. Според хората от Стряма няколко месеца по-рано хазяите на Петър и приятелката му Йорданка – двама братя, били задържани от полицията за автокражби. Тогава те се заканили на Петър, че ще му се случи нещо лошо. Той се преместил в друга квартира с приятелката си, която заминала на работа в Гърция дни преди да го убият. През септември 2012г. Петър бил обявен за изчезнал.

Подобни статии

Top