Добре дошли в „Къщата на загадките“ в Пловдив! (СНИМКИ)

Къщата на загадките в Пловдив

Най-новата атракция в града под тепетата „Къщата на загадките“ привлича все повече любители на екстремните преживявания и логическите приключения.

Това е бутикова игра, която ви вкарва във филма в буквалния смисъл и вие можете да се вживеете в ролята на откриватели, да си направите гимнастика на мозъка и да се забавлявате с най-близките си приятели.

Интерактивното забавление води началото си от 2007 г. в Япония и само за няколко години се превръща в едно от най-нашумелите в света. Един екип може да включва от 2 до 5 участници, които решават поредица от загадки в рамките на един час. Целта на играта е да се намерят и решат всички загадки, които се появяват по пътя на участниците до финала. За да открият изхода, играчите трябва да са бързи, сръчни, и най-важното – да работят в екип.

„Къщата на загадките“ в Пловдив е създадена от Натали Симеонова и съпругът й Георги Пиронков. Идеята възникнала след екскурзия в Германия, където двамата за пръв път попаднали на подобно предизвикателство.

Когато се върнали в България, двамата пловдивчани решили да създадат първата къща на загадките в града под тепетата. Тъй като желанието им е да работят с млади и позитивни хора, те намират двамата графитъри Алис и Броу, които превръщат помещението в истинска логическа приказка.

Натали сравнява логическото приключение с експериментален театър, тъй като сюжетът е еднакъв, но актьорите са различни и това води до много забавни и непредвидими ситуации.

Стаята е създадена така, че да бъде универсална, могат да участват хора от 9 до 99 години, стига да притежават приключенски дух и логическа мисъл.

Най-възрастният участник до този момент в Пловдив е 71-годишна баба, която е дошла с двете си дъщери и внука си. Три бременни жени, едната от които в деветия месец, също са приели предизвикателството и по думите на Натали са се справили повече от успешно.

Предизвикателството пренася участниците в романтичният Париж през 1935 г. Екипът, който влиза в къщата, трябва да влезе в ролята на девойката, чиято цел е да намери любимия си. „Здравей, Любов!“ – това е обръщението, което създателите на приключението Натали и Георги използват в реалния живот, него решават да употребят и в загадъчната стая.

Предверието на помещението впечатлява участниците не по-малко от самата къща. Тоалетната е облепена не с обикновени тапети, а със стари вестници от социализма. След като излезете от лабиринта, независимо дали сте успели или не, задължително трябва да оставите своето послание на стената на славата и да си направите групова снимка.

Около 30 процента от търсачите на приключения в магическите стаи успяват да намерят изхода и да съберат накрая двамата влюбени.

Независимо дали са победили или не, голяма част от ентусиастите искат да опитат отново. Специално за тях Натали и съпругът й в момента подготвят ново трасе, което ще е под формата на околосветско пътешествие, с много карти, ребуси и още повече емоции.

Създателите на играта разкриват още, че се надяват скоро приключението да бъде „преведено“ на поне два чужди езика. Така туристите от цял свят, които идват в Пловдив ще имат още една възможност да се забавляват.

Подобни статии

Top