Добре дошли на „Алеята на клошарите” в Лос Анджелис! (СНИМКИ)

Всички сме чували за „Алеята на славата” в Холивуд. Всички знаем и какво има на нея – най-известните звезди в шоубизнеса имат посветена плочка, на която е изобразена звезда, а до нея стоят имената им.

А знаем ли къде се намира „алеята на клошарите” ? Тези от вас, които нямат отговор, вероятно ще бъдат изненадани да разберат, че тя е само на няколко стотин метра от тази на филмовите величия. Да, точно така –  в Лос Анджелис.

Разположена в сърцето на американския мегаполис, „Алеята на клошарите” прави впечатление на един пловдивски студент. Петър Мигдалов и негови приятели тръгват към другата, по-известната от двете алеи, но докато се разхождат в централната част на Лос Анджелис попадат на гледка, която завинаги ще остане в съзнанието им.

Разпънати палатки по тротоара, хора облечени в дрипи, отвратителни миризми, носещи се във въздуха. Тези, които не могат да си позволят „лукса” да живеят в палатка спят на тротоара, завити в картони. И това е само малка част от пейзажа, разкрил се пред очите на пловдивските студенти.

Не останах толкова впечатлен от „Алеята на славата” в Холивуд. Силно впечатление ми направи една улица в центъра на Ел Ей. Нарекохме я „Алеята на клошарите”. Животът в Лос Анджелис има две крайности – затворените богаташки квартали и бедността, която се вижда централната част на града. За първи път в живота си видях плъхове да се разхождат по улицата между хората, разказва Петър.

Това, което вижда човек в един от най-големите градове в света, не са само големите сгради, лъскавите магазини и луксозните коли, но и стотици човешки съдби, към които няма как да останеш безразличен, ако си съхранил поне малко човечност, споделя още студентът.

Редом до богаташките квартали в Лос Анджелис – Малибу, Родео Драйв и Холивуд, вече знаем къде се намира и „Алеята на клошарите”.

Младият пловдивчанин е категоричен, че не би избрал САЩ за място, където да живее и да се развива. Желае да бъде тук в родината, близо до семейството и приятелите си.

Подобни статии

Top