Доброволци изградиха площадка за кучетата в общинския приют (СНИМКИ)

С балони, много усмивки и добро настроение днес бе открита площадка за социализиране на домашни кучета в Зооветеринарния комплекс на 4-ти километър в Пловдив.

Специалният кът за тренировки и разходка на кучетата е създаден благодарение на извънредния труд на служителите на приюта, както и с помощта на доброволците, които са изключително отдадени и отделят голяма част от свободното си време, за да се грижат за животните.

Шефът на Зооветеринарния комплекс Георги Божев заяви, че през 2015-та година са одомашени 138 кучета, хванати от улицата, а само от началото на тази година – 45.

„Всички кучета са кастрирани и обезпаразитени. Всеки може да стане осиновител и да си избере домашен любимец. В таксата, която трябва да плати – 50 лева, е включена стойността на ветеринарния паспорт и на лекарствата, с които са обезпаразитени животните. Хората, които взимат кучета от общинския приют, не т.нар. „данък куче“, допълни Божев.

В Зооветеринарния комплекс има монтирано и видеонаблюдение, скоро се очаква да заработи и онлайн система за следене в реално време.

Подобни статии

Top