Доброволци разхождат кучетата от приюта в Пловдив

Ден на срещите в приюта за кучета в Пловдив

„Ден на срещите“ организират днес (21 февруари) от 10.45 ч. в Пловдивския общински приют за кучета, който се намира на Пазарджишко шосе 4 км.

Кучетата от Пловдивския общински приют са обичливи, игриви и се нуждаят от ласки и топлинка. Веднъж месечно доброволци ги посещават организирано.  Организаторите са обявили, че се търсят два типа доброволци – хора, които да ги зарадват с разходки, игри, лакомства и най-вече добрина, за да се социализират и да имат шанс да бъдат забелязани и при късмет – осиновени.

Също така са поканени хора с фотографски умения, които да  направят хубави снимки на четириногите, за да повишат шанса им да бъдат забелязани от потенциални осиновители.

Животните могат да не получат друг шанс да бъдат щастливи и обгрижвани. С посещенията на доброволци те стават по-социални и шансът им за осиновяване се увеличава.

За доброволците, които нямат лични автомобили, организаторите са обяви среща в 10.45 пред Практикер, за да могат да бъдат  извозени всички желаещи.

Всеки може да донесе малко лакомства за кучетата. По-големи количества дарения не се приемат.

Общуването с животните от приюта не крие никакви здравословни рискове. Всички кучета, които се разхождат, са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани, т.е. не носят зарази, не са болни, имат поставени годишни ваксини и няма как да заразят някого от присъстващите и съответно на по-късен етап негов домашен любимец.

Всички кучета, които се извеждат на разходка, са кротки. До момента не е имало никакви инциденти, уточняват организаторите.

 

Подобни статии

Top