Докараха 343 хиляди бюлетини за изборите в Пловдив - DC news

Докараха 343 хиляди бюлетини за изборите в Пловдив

Докараха бюлетините в Пловдив

При засилена полицейска охрана от трезора на Българската народна банка днес в Пловдив пристигнаха бюлетините за предстоящите в неделя избори. Камионът на частна фирма от Костинброд пристигна точно в 12.45 пред сградата на Областна управа, от където ще бъдат разпределени по районните кметства на града.

Служителите на охранителна полиция блокираха кръстовището на булевардите „6-ти Септември” и „Васил Априлов”. Бюлетините, които са предназначени за 16-та районна избирателна комисия са 343 хиляди. Веднага след като бяха приети те бяха разпределени към районните администрации, където ще се съхраняват под денонощна охрана.

Председателят на 16 РИК Деница Чингарова обясни, че в предизборния ден след получаването на изборните книжа от секционните избирателни комисии те се транспортират до помещенията с урните. Там охраната отново е непрекъсната и всичко се предава с протоколи. Броят на бюлетините отговаря на броя на имащите право на глас заедно с допълнителни десет процента.

Последната информация от служба ГРАО за броя на избирателите беше малко над 315 хиляди избиратели, които имат право на глас, каза Чингарова. Понеже тази цифра до изборите ще се промени, въпреки че в нея са включени и 18-годишните, които ще навършат пълнолетие до изборния ден, е предвиден допълнителен брой бюлетини. Бюлетините за 17-та избирателна комисия за Пловдив област, който са общо 339 хиляди, ще бъдат разпределени по отделните общините в края на седцицата .

 

 

 

Подобни статии

Top