Доктор Енчев създава тенис клуб с модерна база (СНИМКИ)

Доктор Невен Енчев, управител на пловдивска клиника, създава най-новия клуб по тенис у нас. Той се казва „Алхимик“ и съвсем скоро ще бъде открит официално, като ще разполага с модерна база от 5 корта, басейн, съблеканли, възстановителен център и хотелска част. Това е 12-ия тенис клуб в Пловдив.

Д-р Енчев награди вчера победителите на откритото републиканско първенство до 12 години на кортовете на ТК „Локомотив“ (Пловдив) заедно със зам.-кмета Георги Титюков. Той обеща да продължава да помага на пловдивския тенис, на всичките му проекти,които бяха представни най-подробно.

Най-значимото събитие е турнира за мъже „Национална тенис лига“ от 4 до 6 юни с награден фонд 10 хиляди долара. Общината ще отпусне 25 хиляди лева специално за това състезание.

ITF Plovdiv cup е от 12 до 17 април с награден фонд 10 хиляди долара, като в него ще участват много от звездите на съвременния тенис. Следват държавният турнир до 14 години от 17 до 21 април, любителският турнир „Копчето“ от 22 до 24 април с повече 300 участници от цялата страна.

ТК „Локомотив“ (Пловдив) е първият клуб в България, който тренира деца със специални потребности, като традицията продължава и тази година.

Подобни статии

Top