Документални филми в кинофестивала „В обектива“ в Асеновград

Кинофестивал в Асеновград

Едни от най- ярките заглавия в късометражното кино ще бъдат представени пред асеновградска публика в дните между 05.06.15 г. и 07.06.15 г..

Това ще се случи по време на филмовия фестивал с конкурсен характер „В обектива“, на който Асеновград ще бъде домакин за пета поредна година.

Освен интересните филми, които асеновградчани и гости на града ще имат възможността да гледат, са планирани и срещи с авторите на някои от лентите.

И през трите дни на фестивала думата ще има асеновградската публика. Организаторите на форума ще провокират зрителите към участие в интересна дискусия за всеки от филмите, както и за цялостното състояние на българското кино в годината на неговия 100- годишен юбилей.

Стартът на кинофеста „В обектива“ в Асеновград ще бъде даден на 05.06.15 г. точно в 18 ч. с пълнометражния български филм “Омбре”.

Лентата разказва за отчаян музикант, който решава да напусне България. За да го направи, обаче, му трябват пари. Така, той решава да стане “муле“ в сделка с наркотици. След като се проваля, бяга от закона и се натъква на компания от екзотични аутсайдъри, живеещи по собствени правила- странни, но справедливи.

Музикантът нарушава правилника, но съдбата му се усмихва с лицето на едно бавноразвиващо се момче, наричано от всички Омбре. След първата прожекция асеновградчани и гости на града ще имат възможност да се срещнат и да разговарят с актьора Валери Йорданов, както и с продуцента на филма Атанас Маринов.

За първа година в състезателната част, която ще се проведе във втория ден, са допуснати и документални филми. Това са “Гинка”, “Името ми е протест” и “Let us surprise you”. В програмата са включени също и игралните филми “Ангелът на Шартър”, “Врагове”, “Ден за свиждане”, “Контражур”, “Опасно близо”, “Пациентът”, “Fatum” и “The first time”.

Накрая, традиционно, най- заслужилите заглавия ще бъдат наградени от компетентно и специално подбрано жури, съобщават организаторите.

Последният ден от фестивала ще е посветен на 100- годишния юбилей на българското кино. Празникът ще бъде символично отбелязан с прожектиране на специална колекция от най- добрите български късометражни филми през последните пет години, обещават още инициаторите на кинофестивала „В обектива“.

Прожекциите ще се излъчат в сградата на Стария съвет в Асеновград, с начален час 18 ч., като входът е напълно свободен за всички.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top