Домашен арест за младежите, които заляха Нона с боя (СНИМКИ) - DC news

Домашен арест за младежите, които заляха Нона с боя (СНИМКИ)

Домашен арест за момчетата, които заляха с боя Нона

Пловдивският районен съд постанови „домашен арест“ за Петър Бакалски, който заля с блажна боя бившата си приятелка Нона Славова и неговите съучастници – Георги Косев и Тошко Иванов. Тримата младежи са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм. Текстът от Наказателния кодекс предвижда до 5 години затвор. Пред съда тримата заявиха, че съжаляват за стореното.

28-годишният Петър Бакалски и двамата му приятели – Георги Косев и Тошко Иванов, бяха доведени с белезници в съдебната зала. На 24 юли Петър залива бившата си приятелка Нона Славова с блажна боя, Георги му помага, а Тошко снима хулиганската проява с мобилен телефон и го качва в сайт за видеосподеляне. По този начин Петър решава да отмъсти на 19-годишното момиче за това, че го е лъгала. Пред съда обаче той окачестви постъпката си като детинска и заяви, че съжалява.

Районната прокуратура поиска за тримата младежи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Той се мотивира с това, че извършителите могат да повлияят на пострадалата да промени показанията си, а също и че могат да извършат и друго престъпление. В съдебната зала стана ясно, че след инцидента Нона е постъпила в болница с изгаряне на лицето първа степен и изгаряне на едното око.

Към настоящия момент обвинението е за хулиганство, квалифицирано с изключителен цинизъм и дързост. Предстои събиране на нови доказателства, което на практика ще направим преценка дали да повдигнем ново обвинение или ще направим изменение на това обвинение, заяви прокурорът Димитър Беличев.

Все още се събират доказателства какви са нараняванията на момичето, което, според Беличев, е изписано от болницата. Съдът реши, че ще остави младежите под домашен арест – втората по тежест мярка за неотклонение. Признанията на извършителите водят до извод за неуважение към обществото и конкретен негов член, посочи съдията по делото. Той допълни, че качването на видеоклипа със заснетото престъпление, има същата тежест, както и самото му извършване.

 

Подобни статии

Top