Доставиха петвалентната ваксина в Пловдив

Доставиха петвалентната ваксина в Пловдив

Доставена е вече петвалентната ваксина за довършване на основна имунизация за децата, родени до 30 май тази година и за реимунизация на необхванати деца от 2012 и 2013 г, съобщиха от РЗИ Пловдив. Доставените количества са напълно достатъчни и всички джипита ще получат необходимите им бройки с липсващата от месеци ваксина Пентаксим.

В РЗИ противовирусния препарат е доставен в края на миналата седмица и от началото на тази вече се дава на личните лекари след предварителна заявка и срещу представяне на работна тетрадка, като те трябва да се съобразят и с начина на транспортитране при определена температура в хладилни чанти.

Новородените в периода от юни до август включително бяха ваксинирани с четиривалентна ваксина заради спрените доставки на пентаским. За децата, родени от началото на септември е в сила новият имунизационен календар и се ваксинират с нова шествалентна ваксина. От РЗИ Пловдив казаха, че имат уверението на Министерството на здравеопазването,  че тази ваксина ще им бъде предоставена в началото на декември.

 

 

Подобни статии

Top