Доц. Йорданов: Можем да се конкурираме с частните болници (СНИМКИ И ВИДЕО)

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков преряза лентата на реновирания интензивен сектор на неонатологичното отделение в МБАЛ „Пловдив“ и ремонтирания хирургичен блок на клиниката по урология днес. Отслужен бе и водосвет за здравето на пациенти, лекари и медицински персонал в двете отделения.

„Неонатологичното отделение е едно от водещите в региона и от него за болницата идват добри приходи“, посочи изпълнителният директор на здравното заведение доц. д-р Георги Йорданов. По думите му обаче дълги години интензивният сектор не е бил реновиран, но сега изглежда много добре. В него се лекуват най-малките пациенти – недоносените бебета, като в момента най-малкото новородено тежи само 750 грама.

Общата стойност на инвестицията е 700 000 лв., като половин милион са предоставени от Министерството на здравеопазването за урологията, а останалата част от средствата са осигурени от МБАЛ „Пловдив“.

МБАЛ „Пловдив“ ще бъде най-новата университетска болница, припомни доц. Йорданов. По думите му така лечебното заведение ще има по-голям достъп до европрограмите. „Една част от лекарите в болницата са и преподаватели в Медицинския университет, те могат да се хабилитират и в болницата да бъдат разкрити още клиники, да станем добра база за обучение на студенти-лекари и да потърсим развитие в тази област“, каза още той.

Изпълнителният директор на лечебното заведение беше категоричен, че базата му е не по-малко модерна от тази на частните болници в Пловдив, които също обучават студенти.

На откриването присъства също областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

 

 

 

Подобни статии

Top