До края на август пускат „Коматевско шосе“

„До края на август ще пуснем за движение цялото Коматевсо шосе!“. Тази доста оптимистична прогноза изказа кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той обясни, че вече е минал експертният съвет на археолозите, като е взел решение да бъде освободен участъкът от 400 м., който е заключен между „Филкаб“ и ул. „Остромила“. Очаква се следващата седмица да излезе и протоколът, за да може да започне работата по изграждане на канализацията. В този участък дейностите са спрели вече от около седем месеца заради откритите археологически находки.

„Няма да се премахва археологическата структура под земята, а просто изграждането на канализацията ще бъде преместена с около метър и половина“, обясни още кметът.

Той припомни, че са дадени около 70 хиляди лева допълнително за работата на археолозите.

Продължава работата по премахване на паважа под надзора на археолозите в последния участък, в посока Коматево.

„Надяваме се там да не излезе голяма археологическа находка, за която да чакаме експертен съвет. Ако работата върви нормално само с наблюдение на археолозите и не се налага да спираме, това означава, че може би ще се впишем в сроковете за изграждане на целия път и до края на август ще може да пуснем цялото Коматевсок шосе“, заяви Иван Тотев.

 

Подобни статии

Top