До месец решават за присъдата на майката, убила бебето си

Майката, която удуши бебето си, а преди това го намушка с ножица, обжалва днес 8-годишната си присъда пред Апелативния съд. 31-годишната Светлана Александрова бе осъдена на 25 ноември, миналата година, от Окръжния съд по бързата процедура, но не можа да се възползва от възможността наказанието й да бъде редуцирано с една трета, тъй като до последно твърдеше, че е невинна.

С разпит на Светлана започна днес делото в Апелативния съд. Пред магистратите тя отново разказа колко се страхувала от родителите си да им каже, че е бременна и че ще ражда четвърто дете. Но бе категорична, че се грижи и в момента добре за другите си три деца – бризнаци на 6 години и двегодишно момченце, родени от различни бащи. Когато забременяла през лятото на 2013-та година, тя не казала на никого, освен на свой приятел, от когото поискала пари за аборт.

На 2 януари 2014-та година родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го намушкала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. После го дала на приятелско семейство да го гледат, с намерение да си го вземе след няколко дни, но хората се притеснили като видели нараняванията и й го върнали.

На 4 януари Светлана завела детето до АГ болница „Весела“ за преглед, но не влязла вътре. Момиченцето се разревало, а тя затиснала с ръка устата му и то се задушило. Майката се уплашила, прибрала се и пъхнала вързопа с бебето в пералнята, където мъртвото телце престояло два дни. После го захвърлила в кв. „Изгрев“.

От съдебния състав адвокатът й поиска нова психологична експертиза, която да уточни мотивацията й да убие детето си. Самата Светлана твърдеше, че не е искала да го убива, а всичко е станало случайно.

Съдът ще излезе с решение по делото в едномесечен срок.

 

Подобни статии

Top