До 2 г. затвор и пробация грозят пишман-сватбарите (ВИДЕО)

Пловдивската районна прокуратура наблюдава изкъсо бързото производство срещу задържаните за сватбарската стрелба с газови пистолети на ул. „Отец Паисий“ в Пловдив.

По случая са задържани трима 27-годишни мъже. Това са пловдивчаните Георги С. и Димитър Я., а също Цанко М. на 27 години от Стамболийски. Срещу тях е повдигнато обвинение за хулиганство. Текстът от Наказателния кодекс, по който са обвинени, предвижда лишаване от свобода до 2 години и пробация,  както и с обществено порицание..

Задържаха 27-годишен шофьор, стрелял сватбарски на „Отец Паисий“ (ВИДЕО)

До момента разследващите са установили, че на 9 юли 2016 г., около 16.30 часа тримата пътували в лек автомобил, марка „Ауди А6“, управляван от 27-годишния И.Б. от Стамболийски. Четиримата присъствали на сватба в пловдивска църква и отивали към ресторанта за тържеството. След разпространен в Интернет видеоклип и от свидетелски показания е установено, че пътниците в колата са произвели няколко изстрела във въздуха с три газови пистолета, два от които били купени същия ден от магазин в Пловдив. Техните действия били заснети от неустановено засега лице и публикувани в Интернет.

Тримата пишман стрелци са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Те не са криминално проявени и не са осъждани. Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив се извършват разпити на свидетели, извършени са пет претърсвания и др.

Разследването по случая продължава. Предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали сватбарите да бъдат задържани за 72 часа.

Прокуратурата решава дали да удължи ареста на сватбарите-стрелци

DCNEWS прилага отново видеото, разпространено от неизвестен в интернет.

Снимка и видео: БТВ

Подобни статии

Top