До 3 години грозят 16-годишния Кристиян, намушкал съученик

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на 16-годишното момче, ранило свой съученик в столичното 23-то училище, съобщиха от пресцентъра на Главна прокуратура. Магистратите са привлекли като обвиняем ученикът от 23-то училище  „Фредерик Жолио Кюри“ Кристиян Стефанов, който на 27.06.2016 г. рани с нож в крака своя съученик Димитър.

Кристиян Стефанов е обвинен в това, че на 27.06.2016 г., около 10.00 часа, до централния вход на училището, е наръгал с нож пострадалия и му е нанесъл порезна рана в задната част на лявото бедро /лека телесна повреда/, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Текстът от Наказателния кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до три години.

Кристиян не е осъждан към момента и спрямо него не се водят други неприключили наказателни производства. Определена му е мярка за неотклонение „Надзор на ИДПС“.

Вчера около 10.00 часа, района на софийското 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ 17-годишният Димитър бил нападнат от свой съученик, след като двамата се скарали за тяхна обща приятелка.

Цялата сцена на пререкание и последвалите сбиване и нападение с нож са се случили пред оградата на училищния двор и е наблюдавана от десетки гимназисти.

От Пирогов, където е настанен 17-годишният Димитър, обясниха, че състоянието му не е тежко и непосредствена опасност за живота му няма.

16-годишният нападател Кристиян е избягал след нападението и малко по-късно е задържан от полицията в апартамента на свой приятел.

Снимка: dariknews.bg

Подобни статии

Top