До 5 хиляди лева глоба за непочистени предизборни плакати - DC news

До 5 хиляди лева глоба за непочистени предизборни плакати

Глоба за предизборни плакати в Пловдив

Общинският инспекторат в Пловдив от днес ще налага глоби за непочистени предизборни плакати. Служителите започват проверки дали са отстранени агитационни материали на партиите. Според наредбата на община Пловдив санкцията е от хиляда до 5 хиляди лева.

По закон всички политически партии, които са участвали в кампанията и са лепили агитационни материали трябва да ги почистят в педневен срок. Директорът на общинския инспекторат Владо Илиев съобщи ,че всички партии и коалиции са предупредени и ако не предприемат действия по премахване ще бъдат санкционирани. Пловдивският общински инспекторат контролира както поставянето, така и премахването на предизборните плакати.

На голяма част от местата в Пловдив агитационните материали все още стоят. Разчита се на фирмите, които лепят новите плакати да скрият старите. Според пловдивчани нагледната агитация повече дразни гражданите, отколкото да ги печели. Някои от тях дори късат плакатите като по този начин протестират срещу огромните средства, които партиите пилеят.

Миналата година екипите на комуналната фирма „Чистота” премахнаха последните предизборнит плакати с пари на пловдивския данъкоплатец.

 

Подобни статии

Top