Драгомир Драганов: Ще направим всичко да се получи футболен празник

Стоян Алексиев: Несериозно е, че определени рефери имат абонамент към някои от отборите

„Имаме привилегия, удоволствие и чест да сме съдии на най-големия мач за сезона в България. Няма място за оплакване. Искам да изкажа благодарност за доверието от Съдийската комисия. Сигурен съм, че моят екип ще даде всичко от себе си да се получи футболен празник“, обяви съдията на предстоящия финал за Купата на България Драгомир Драганов на пресконференция в Бояна. Двубоят между Лудогорец и Ботев (Пловдив) е в сряда от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

„При нас паузите обикновено са кратки. След края на сезона имаме една седмица и започваме да се подготвяме за новия сезон – за евротурнирите и първенството. Ще започнат по време на Европейското. От 25 години съм съдия. Този ритъм всяка година е един и същ. Не мога да кажа, че ще ми повлияе паузата“, продължи той.

„Следя всички мачове в първенството. Не само в тези, в които участвам. Това е част от нашата подготовка. Ние изучваме футболистите, тактики и всичко необходимо да сме успешни. Със сигурност утрешният мач ще е много по-различен. Готови сме. Моят екип ще е максимално мобилизиран, така че на терена да се реши носителя на Купата с футболни аргументи“, каза още Драганов.

Опитният съдия Ивайло Стоянов, който ще отговаря за системата ВАР допълни:

„Също като господин Драганов ще благодаря за доверието. Не мога да кажа дали съм очаквал, или не. Аз като всеки един съдия се готвя за всяка една среща. Когато ми се гласува доверие, давам най-доброто от себе си. Нашата работа като ВАР е да сме съпорт на съдиите на терена. Не сме главни действащи лица“.

„Смятам, че е меко казано несериозно, че определи съдии имат абонамент към някои от отборите“, обяви главният мениджър на съдийската комисия към БФС Стоян Алексиев. Той участва в пресконференцията на реферите преди финала за Купата на България. Двубоят между Лудогорец и Ботев Пловдив е в сряда от 19:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Кой, ако не международен съдия да бъде назначен за финала за Купата или за голямо дерби. Нормално е да бъде назначен един от най-опитните съдии. Сега мачовете са доста на често. Разделиха се отборите на плейофи. Нормално е да има повече дербита. Най-добрите съдии са назначавани на най-големите мачове“, каза Алексиев.

Той говори и за съдийството при шампионската победа с 3:1 на Лудогорец срещу ЦСКА.

„На Лудогорец – ЦСКА всички видяхме, че имаше две ВАР намеси, което означава, че главният съдия е допуснал две грешки, които са поправени. Няма какво повече да се твърди. Нито една от грешките не е повлияла на крайния резултат, което е най-важното в крайна сметка“, добави Алексиев.

Източник: БГНЕС, БТА