Драконови мерки за сигурност преди дербито в Пловдив

Ръководството на ОД МВР-Пловдив е предприело много сериозни мерки за гарантиране на сигурността преди, по време и след футболната среща между пловдивските отбори на Локомотив и Ботев, която ще се проведе днес от 18:30 часа на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в кв. Коматево.

Очаква се засилен интерес във връзка с дербито и посещение на около 3500 привърженици на отбора-домакин и около 400 привърженици на отбора-гост.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Областна дирекция на МВР гр. Пловдив, СДВР, както и сили от дирекция „Жандармерия”.

Провеждане на шествия от привърженици на двата клуба на територията на града не е разрешено, предупреждават от полицията.

За нормалното пропускане на зрители в стадиона, преди и по време на футболната среща ще бъдат отворени 7 входа. Пропускателният режим ще се осъществява от частна охранителна фирма, като ще се извършват контролни проверки от полицейските органи за недопускане внасянето на забранени предмети – оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.

На трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

Агитка на Локомотив ще пътува организирано с полицейски съпровод от стадион “Локомотив” до спортния комплекс на Ботев, а след приключване на срещата ще бъде съпроводена обратно.

Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, като при извършване на нарушение на закона (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.), установените от записа лица ще понесат отговорността си.

Съгласно заповед на кмета на Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона в деня на срещата.

Ще бъдат въведени временни ограничения за движението на МПС по ул. „Коматевско шосе”, като ще се пропускат само автобусите от масовия градски транспорт.

Улица „Захаридово” ще бъде частично затворена за преминаване на МПС от към страната на футболния комплекс. Изцяло затворена ще бъде ул. „Воден”.

Ръководството на ОД на МВР – Пловдив призовава гражданите и феновете на двата пловдивски отбора да не извършват правонарушения или провокативни действия.

 

Подобни статии

Top