Драконовски мерки за сигурност заради пловдивското дерби

Полицията предприе всички необходими мерки за охрана на обществения ред в Пловдив преди, по време и след футболната среща между отборите на „Ботев” и „Локомотив”, съобщиха от ОДМВР.

От 13.00 часа днес на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912” в квартал “Коматево” в Пловдив ще се проведе футболна среща от ХХI-ви кръг на “А” група между отборите на ПФК “Ботев” и ПФК “Локомотив 1926 ”. Заради това,  за времето между 8.00 ч. и 15.00 ч., със заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона.
Същия ден, за времето от 10.00 ч. до 15.00 ч., е възможно да бъде въведена временна реорганизация и да се спира движението в квартал “Коматево”.

Привържениците на гостуващия отбор ще се придвижват към спортното съоръжение по маршрута от стадион “Локомотив”, от където ще тръгнат в 11.00 часа, до ул. „Захаридово”. Преди и след края на срещата автобусите им ще се съпровождат и охраняват от полицейски служители.

За да бъде избегнато струпване на входовете, вратите на стадиона ще бъдат отворени в 11.00 часа.
Набелязани са комплекс от мерки за недопускане сблъсъци между противостоящите агитки на територията на спортната зона. На влизащите в стадиона ще се извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Припомняме, че е абсолютно забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с вулгарни и неприлични надписи с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.
Полицията призовава привържениците да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани безкомпромисно, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

На територията на град Пловдив ще патрулират мобилни групи специализирани полицейски екипи, които ще реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Подобни статии

Top