Дрон фестивалът в Пловдив продължава и днес

Първия международен дрон фестивал в България – DroneUP International FilmFestival, чието начало бе дадено вчера на Римския стадион в Пловдив, продължава и днес. В него участват дронисти от 32 държава от 5 континента.

Подадените заявки за участие в DroneUp IFF 2016 са над 80. От тях, международното жури е избрало 36 късометражни филма, които се борят за наградите в 6 тематични категории: Природа; Град и архитектура; Култура и спорт; Пътуване; Екстремно и диво; Разказ и история, включително и категория, която е специализирана за България и български дронисти.

Наградният фонд е на стойност над 12 хиляди долара, като във всяка категория ще бъдат наградени първите трима участници. Спонсори са европейски компании за производство на дронове, като наградите са предимно предметни – от дронове, до приспособления за тях.

 

Програмата и днес включва както прожекции на 6 минутните филми, снимани с дронове, така и много музика с пловдивския DJ Skill и световния шампион по бийтбокс Skiller, изпълнения на живо в различни жанрове и още много изненади.

Входът за фестивала е безплатен.

Ето и програмата на фестивала за днес (събота): 

Събота, 20 август 

20:00 – Дрон демонстрации
20:30 –  Прожекции и изненади ft. Skiller & други
22:30 –  Дронпарти

Подобни статии

Top