Душан Керкез: Марибор е фаворит, но и ние имаме своите шансове (ВИДЕО)

Головете на чужд терен вече нямат значение, така че трябва да подходим много тактически към двата мача

„Знаем, че много наши фенове ще дойдат да ни подкрепят в Словения. Марибор е фаворит, но и ние имаме своите шансове“, бе първият коментар на наставника на Ботев (Пловдив) Душан Керкез за жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа.

„В Европа няма слаби противници. Няма значение кой ще ни бъде опонент, срещу когото и да играем, ще са трудни мачове. Знаем, че Марибор е силен отбор, играе от много години редовно в Европа, достигал е групова фаза“, започна Керкез.

„Те са фаворити. Но знаем, че ние също имаме някакви шансове и ще се подготвим добре. Това, което е важно за мене, е футболистите да са здрави в подготовката. Ще анализираме съперника и трябва да изиграем два силни мача, да се представим добре. Също така е важно да се представим на ниво тактически и да сме организирани и да преминем в следващия кръг“.

Попитан дали това, че Ботев първо има домакинство ще окаже някакво влияние, той отговори: „За нас няма голямо значение дали първо играем у дома или като гости. Трябва да изиграем така или иначе два мача – у дома и като гости. Така или иначе правилното за гол на чужд терен вече не съществува. Това означава, че трябва да се борим за добър резултат и в двата мача, за да продължим в следващия кръг. Това е важното. Сигурен съм, че феновете ще дойдат да ни подкрепят. За да сме тук, ние работим една цяла година. И съм сигурен, че всички са щастливи. И съм сигурен, че публиката ще ни подкрепи на домакинския мач, а и като гости, защото до Словения не е кой знае каква сериозна дистанция“, завърши Керкез.