Душан Керкез: Точукву Ннади ще бъде продаден, Ван Хертъм не попада в плановете ми

Наставникът на Ботев не остана доволен от равенството с Марица, целите напролет са много по-високи

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез обяви, че полузащитникът Точукву Ннади ще бъде продаден. Наставникът говори пред медиите след първата контрола на тима от зимната подготовка – равенството 2:2 срещу втородивизионния Марица (Пловдив). Керкез коментира слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич и потвърди, че Джаспър ван Хертъм не попада в плановете му за остатъка от сезона. 

„Не съм доволен, защото не спечелихме. Няма значение дали е официален мач, или контролна среща, аз искам моят отбор да побеждава. Трябва да забравим добрата серия от края на миналата година. Вече сме в новата година, трябва да работим много по-усърдно, за да се докажем. Сигурен съм, че ще сме на добро ниво, когато дойде времето да подновим първенството“, коментира след срещата Керкез. 

Наставникът обърна внимание и на трансферите в отбора и коментира слуховете за евентуални изходящи трансфери на Антоан Бароан и Хидайет Ханкич, които не взеха участие в контролата с Марица. 

„Успяхме да се подсилим с Николов и Укаки. Очакваме и един централен защитник. На този етап е това. Трансферният период винаги е динамичен, всичко може да се случи и трябва да сме готови да реагираме. Ситуацията с Бароан е ясна. Той има още 6 месеца от договора си. Докато е наш играч, ще го използваме. Той беше контузен, но ще поднови пълноценни тренировки на лагера в Турция. Ханкич също има контракт с нас, но имаше травма и не искахме да рискуваме. Ако постъпи оферта в клуба, ще преценим какво да правим.“

Керкез потвърди, че Точукву Ннади ще бъде продаден и се очаква в най-скоро време трансферът да бъде обявен официално. 

„Ннади в момента не е в България. Мисля, че много скоро ще премине медицински прегледи и ще осъществи трансфер, който е много добър за клуба и за него самия. Джаспър ван Хертъм не попада в плановете ми за остатъка от сезона. Говорили сме с него за това и вече зависи от него дали ще си намери нов отбор“, обясни Душан Керкез и отказа да коментира слуховете за евентуален интерес на клуба към вратаря на Хебър (Пазарджик) Матвей Игонен.