Дъжд, гръмотевици и градушки, жълт код за Пловдив

120 сигнала за наводнени къщи в Бургаско, Пътищата до Созопол са блокирани

Над западните райони на страната облачността ще се увеличи. Преди обяд на места там вече ще има превалявания.

След пладне и до полунощ валежите ще се усилят, на много места в западната половина от страната ще са интензивни, придружени от гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад, но ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевичните бури. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, а вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е до умерен.

През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще има валежи и гръмотевици.

Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще са 30-34°.

В сряда в цялата страна ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. Максималните температури ще бъдат от 25° до 30° в западната половина от страната, до 32-34° на места в източната.

Оранжев код в 6 области в Северозападна България обяви за 22 юли Националният институт по метеорология и хидрология. Оранжевият код за опасно време ще е в сила за областите Враца, Плевен, София област, Пазарджик, Ловеч и Габрово, където ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни локални валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

Поради същите метеорологични условия Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Шумен, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Top