Дъжд забави началото на мачовете на Гришо и Вики в Париж

Прогнозата е, че поне до 19:00 часа няма да спре да вали, много от срещите ще бъдат пренасрочени

Дъжд ще забави сериозно началото на мачовете на Виктория Томова и Григор Димитров от втория кръг на „Ролан Гарос“. Само два корта имат подвижен покрив и съответно всички останали съоръжения трябва да се съобразяват с атмосферните условия в Париж. Прогнозата е, че поне до 19:00 часа няма да спре да вали. ако това стане, голяма част от срещите ще бъдат пренасрочени за утре.

Съперник на Гришо е 24-годишният унгарец Фабиан Марожан (№43). Педи това на същия корт трябва да приключат двубоите Бен Шелтън – Кей Нишикори (прекратен при 5:5 в първия сет) и Йелена Остапенко – Клара Таусон.

На старта в Париж Григор Димитров се наложи в три сета над американеца Александър Ковачевич (№87) – 6:4, 6:3, 6:4 (за 1 час и 58 минути игра). Фабиан Марожан също записа чиста победа в първия кръг – 6:2, 6:2, 6:3 срещу Михаил Кукушин (№136) от Казахстан (1 час и 29 минути).

Досега Димитров и Марожан никога не са играли един срещу друг.

Виктория Томова трябва да се изправи срещу китайката Синю Уанг. В 12,00 часа там започнаха Александър Мюлер и Матео Арналди, но не успяха да изиграя дори един сет, а след тях е срещата между Феликс Оже-Алиасим и Хенри Скири.

В понеделник Виктория Томова поднесе една от изненадите на старта при дамите, след като отстрани 16-ата поставена Екатерина Александрова с 6:3, 7:6(5) и записа първата си победа в основната схема на Ролан Гарос. Китайката Синю Уанг пък елиминира Джуле Ниймайер от Германия.

Източник: БГНЕС, Eurosport